Pri vsakem objektu so okna pomemben del fasade, ki povezujejo notranjost in zunanjost. Izbira oken ni lahka naloga, saj nam bodo služila več let, izbire na trgu pa je veliko. Vse več lastnikov se odloča za okna s kombinacijo aluminija in lesa – alu les okna. Okna iz teh dveh materialov, ki se odlično dopolnjujeta, so izjemno kvalitetna, saj združujejo toploto lesa in trpežnost aluminija. Taka okna so odlična izbira za katerokoli stavbo in v podjetju Kosec stremimo k temu, da so izdelana vrhunsko in vam služijo čim dlje.

Aluminijasta obloga odlično nadgradi lesena okna

Les je material, ki ga za izdelavo oken uporabljajo že vrsto let. Ta naraven material v notranjih prostorih vzbuja občutek topline in domačnosti, ki je še posebej za dom izjemno pomemben. Poleg svojega videza pozitivno vpliva tudi na zdravje, saj diha. To pomeni, da ima tako samostojno kot v kombinaciji z aluminijem zmožnost, da se prilagodi zunanjim vremenskim razmeram in z oddajanjem ter sprejemanjem vlage v prostoru uravnava vlažnost. Alu les okna zaradi lesenega dela prostoru nudijo tudi dobro toplotno izolacijo.

Alu les okna se lahko zaradi aluminijastih oblog pohvalijo z boljšo kakovostjo kot izključno lesena okna. Aluminij je material, ki je močno odporen na vremenske vplive in pred njimi ščiti notranji leseni del. Ta material je izjemno vzdržen, kar pripomore k daljši življenjski dobi oken. Aluminijasta obloga se le stežka poškoduje, zato je vzdrževanje manj zahtevno kot pri oknih iz drugih materialov. Da se okna popolnoma skladajo s fasado, se lahko aluminijasto oblogo prebarva v različne odtenke, kar omogoča zadovoljstvo še tako zahtevnih kupcev.

Kombinacija lesa in aluminija ima ogromno prednosti

Alu les okna z razlogom spadajo med bolj priljubljene vrste oken. Kombinacija materialov omogoča, da uporabnik res dobi kakovostna okna, ki ga ne bodo razočarala. V prvi vrsti je, kot že omenjeno, uravnavanje vlage in izolacija notranjih prostorov ter odpornost na vremenske vplive, kamor spada tudi varovanje pred UV žarki. Alu les okna omogočajo tudi zanesljivo tesnjenje, kar jih uvršča med okna, ki so primerna za vgradnjo v nizkoenergijske ali pasivne objekte, ki so prijazni do okolja. Oba materiala je mogoče reciklirati, kar še bolj pripomore k varovanju okolja.

Les alu okna so zaradi kvalitetnega lesa tudi bolj masivna. To, poleg dobre izolacije, pripomore k boljši varnosti in stabilnosti oken. Združitev aluminija in lesa pripomore, da je življenjska doba alu les oken dolga, brez posebnega vzdrževanja.

Les alu okna so primerna za vse vrste stavb

Alu les okna se ponašajo z vsemi prednostmi, ki jih imajo lesena okna, saj je sredica okna iz lesa. Nadgradnjo torej predstavlja aluminij, v katerega je les oblečen. Ker je les naraven material, ki v prostoru naredi prijetno vzdušje in toplino, ga najdemo na notranji strani. Iz aluminija pa je izdelana zunanja stran, saj je to trpežen material, ki dobro kljubuje različnim vremenskim razmeram.

Za alu les okna se odločajo tako ljudje, ki prisegajo na tradicionalni videz, kot tudi tisti, ki so jim všeč moderni arhitekturni elementi. V vsakem primeru alu les okna poskrbijo za estetski videz, ki bo nadgradil videz vašega doma. Okna, ki so sestavljena iz kombinacije aluminija in lesa pridejo v različnih modelih, ki se razlikujejo predvsem glede na debelino. Načeloma lahko pri vseh modelih izbirate barvo aluminijastih oblog, v nekaterih primerih pa imate tudi možnost izbire barve lesa.

Vsekakor vam bomo v podjetju Kosec z veseljem pomagali izbrati les alu okna, ki se bodo najbolj prilegala vašemu objektu in željam ter vam jih tudi profesionalno montirali. Ker okna ne stojijo sama, si lahko na naši spletni strani ogledate še vse ostale dodatke, kot so okenske police in senčila, ki bodo poskrbeli za celosten izgled vaših oken in doma.