Montaža

Kosec tim - montaža zunanjega stavbnega pohištva.

Ne glede na to ali gre za novogradnjo ali obnovo vašega stanovanja, je zelo pomembno, da je stik med oknom in steno dobro zatesnjen in brez vidnih odprtin ali poškodb okenskega okvirja, saj lahko le tako zagotovimo toplotno in zvočno izolativnost. Sodobna kemija nam omogoča montažo oken tudi v vremensko manj ugodnih pogojih, zato montaže potekajo v vseh letnih časih ob zagotavljanju enake kakovosti izvedbe.

Potek klasične vgradnje okna poteka po naslednjem vrstnem redu:

  • Najprej okvir elementa privijačimo v zid z vijaki,
  • nato režo zatesnimo s poliuretansko peno (PUR peno),
  • zunanja stran se nato zatesni s tesnilo maso, tako da dosežemo vodoodpornost,
  • prostor v stanovanju pa se zaključi s pomočjo pokrivnih letev ali s pomočjo mavčnih plošč, kar je stvar dogovora z naročnikom.

Napredni, energetsko varčni sistem pa lahko dosežemo s pomočjo sistema RAL

Glavna lastnost RAL-montaže je zatesnitev v treh ravneh:

  • Notranja stran je paroneprepustna,
  • sredinski del služi za toplotno in zvočno zaščito,
  • zunanja stran pa je paroprepustna.

Takšna način tesnjenja omogoča da vaše stanovanje »diha«.

Ta način montaže je predvsem prisoten pri novogradnjah in adaptacijah stavb, kjer stranka želi črpati tudi subvencijo s strani EKO SKLADA.

V primeru adaptacije se najprej demontira staro okno. Sname se staro krilo s podboja, kateri se nato poreže na večih mestih in se podboj odstrani tako, da pride do čim manjših poškodb ometa. Samo odprtino starega okna se zasteni in pravilno pripravi odprtino, da je površina na katero pride okno vgrajeno popolnoma ravno. Nato sledi montaža tesnilnih trakov na podboj okna in vijačenja podboja v odprtino.

Zaključna dela

V našem podjetju Vam nudimo tudi zaključna dela z notranje, kot tudi z zunanje strani.

  • V primeru adaptacij se z zunanje strani največkrat montirajo pokrivne lesene ali alu letve in po potrebi kitanje, v kolikor je prišlo do poškodb fasade pri odstranitvi starega okna. Z notranje strani se namesti pokrivne letvice, v kolikor gre za PVC okna so to PVC letve, drugače se namestijo lesene letve v barvi kot okno.
  • Druga možnost zaključevanja notri pa je obdelava špalet s knauf ploščami, dodajo se vogalniki in vse skupaj se kita z izravnalno maso. Prav tako zapremo tudi zgornjo odprtino stare roletne omarice, saj so sedanje omarice manjše in pri demontaži in montaži nove nadokenske rolete nastane odprtina v višini 10-15cm. V odprtino se vstavi izolativni material, ter se odprtino zapre s knauf ploščami.
zakljucna-dela-2