Alu Les okna

Modernost in klasika v enem – Alu les okna

Vgradnja ali zamenjava oken predstavlja pomemben del gradnje ali prenove stanovanjskega objekta. Vgradimo jih za več deset let, zato je pred nakupom treba dobro premisliti, kakšna izbrati. Seveda je pri tem ključna kakovost proizvoda, upoštevati pa je potrebno tudi vrsto gradnje in njeno arhitekturno zasnovo. Alu les okna združujejo kvaliteto, udobje in obstojnost, zaradi svoje dvojne konstrukcije pa imajo zmožnost učinkovite toplotne izolacije objekta, zato so primerna tako za sodobne kot klasične zgradbe. Alu les okna, ki jih nudimo v našem podjetju, bodo zadovoljila vsa vaša pričakovanja, naši strokovnjaki pa vam bodo s strokovnim in zanesljivim pristopom pomagali pri izbiri najustreznejših glede na vaše želje in potrebe.

alu les okna

INO HA80

INO HA80 je moderno les/aluminij okno, ki od zunaj nudi visoko odpornost, znotraj pa ustvari pridih domačnosti.

alu les okna kosec trade

ISO HA80 PUR

ISO HA80 PUR je leseno okno z vstavljeno sredico iz izolativne PUR pene, primerno za vgradnjo v boljše nizkoenergijske objekte.

les alu okna INO 110 plus

INO 110 Plus

INO 110 Plus masivno nizkoenergijsko okno je primerno za vgradnjo v boljše nizkoenergijske objekte. Visoko kakovostna okna za vsak dom.

les alu okna iso 110 ef plus

ISO 110 Ef Plus

ISO 110 Ef Plus je certificiran proizvod na inštitutu Pasivhaus v Darmstadtu in kot tak primeren za vgradnjo v pasivne objekte.

Kaj odlikuje alu les okna?

Les alu okna odlikuje kombinacija naravnega in trajnega materiala, ki nudi odlično toplotno in zvočno zaščito. V njih sta združeni funkcionalnost in estetskost, kar je prepričalo že mnogo naših kupcev. Videz zunanje strani okna iz aluminija lahko prilagodite fasadi, videz notranje strani iz lesa pa notranji opremi. Izberite alu les okna našega podjetja, saj bo z njimi vaše bivanje prijetno, trajnost in vzdržljivost materialov pa bo zagotovila njihovo dolgo življenjsko dobo. Pri tem vam bo svetovala naša izkušena ekipa, zato že danes poskrbite za energetsko učinkovitost in estetski videz vašega doma.

kvalitetna alu les okna

POVPRAŠAJTE ZA PONUDBO

Izpolnite spodnji kontaktni obrazec in nam pošljite povpraševanje. Naši usposobljeni strokovnjaki vam bodo odgovorili v najkrajšem možnem času.

  Strinjam se, da se moji podatki uporabijo za povraten kontakt, ter se hranijo v skladu z GDPR.

  Aluminij in les – kombinacija, ki ne razočara

  Les alu okna so zasnovana tako, da kar najbolje izkoristijo prednosti in potenciale obeh materialov. Les kot živ naraven material je dovzeten za vplive iz okolja, zato ponuja učinkovito toplotno izolativnost prostorov. Zaradi naravnega videza lesa alu les okna nudijo tudi bivalno udobje in pozitivno vplivajo na zdravje. Leseni del okna se odlično prilagaja vremenskim razmeram, saj diha in zato sprejema ter oddaja vlago in s tem uravnava vlažnost v prostoru.

  Drugi del les alu okna je aluminij, ki na zunanji strani ščiti leseno površino pred različnimi vremenskimi dejavniki. Aluminij je trajen material, ki ohranja obliko in je zato odporen na mehanske poškodbe. Alu les okna so zaradi aluminijaste obloge bolj obstojna, zahtevajo pa tudi manj vzdrževanja. Les alu okna iz naše bogate ponudbe vam zagotavljajo neomejene možnosti kombiniranja z zunanjimi in notranjimi vrati in tako ustvarijo sodobno arhitekturno podobo vašega doma.

  Katere so še ostale prednosti alu les okna?

  • Tako aluminij kot les sta materiala, ki se lahko reciklirata, zato so les alu okna okolju prijazna in prispevajo k njegovemu varovanju.
  • Premišljena konstrukcija zunanje aluminijaste obloge alu les okna zagotavlja optimalno zračenje, zato ne boste imeli težav s pojavom kondenzacije med lesom in aluminijem.
  • Imajo dolgo življenjsko dobo, saj sta oba materiala močna in vzdržljiva.
  • Ne potrebujejo veliko vzdrževanja zaradi obstojnosti aluminija in trdnosti lesenega dela les alu okna.
  • Osnovna funkcija oken je osvetlitev prostorov z dnevno svetlobo, alu les okna pa poleg tega zagotavljajo odlično zaščito pred UV žarki.
  • Njihovo nekoliko višjo ceno zaradi kombinacije dveh materialov odtehta izjemna stabilnost, varnost in zmožnost tesnjenja.
  • Pestra izbira barv tako za zunanji kot notranji del alu les okna zadovolji še tako zahtevne kupce.

  Alu les okna za različne tipe objektov

  Les alu okna združujejo tradicijo in sodobnost, zato so primerna za različne vrste objektov. S svojim izgledom se popolnoma prilegajo tako sodobnim kot klasičnim zgradbam, v naši ponudbi boste našli taka, ki so primerna za nizkoenergijske ali pasivne objekte. Okna s sredico iz izolativne PUR pene so še posebej primerna za vgradnjo v nizkoenergijske objekte, alu les okna za pasivne objekte pa so opremljena z ustreznimi certifikati, tako da zagotavljajo vrhunsko kakovost, ki vas ne bo pustila ravnodušnih. Ob tem pričakujte še profesionalno vgradnjo utečene montažne ekipe podjetja Kosec, ki bo poskrbela za hitro in brezhibno umestitev oken v vaš dom. Les alu okna iz naše pestre ponudbe so vam na voljo v več dimenzijah, z različnimi profili in v različnih oblikah in barvah, tako da boste z našo strokovno pomočjo zagotovo našli prava zase. Stekla in okvirji so odporni proti praskam in drugim poškodbam, zato bodo les alu okna vaš spremljevalec, ki vam bo služil več desetletij.

  Kako se lotiti vzdrževanja?

  Tako kot vsi tipi oken tudi alu les okna potrebujejo vzdrževanje, v sklop katerega spada čiščenje oken, vzdrževanje okenskih okvirov in vzdrževanje okovja. Kombinacija lesa in aluminija predstavlja prednost, saj je zaradi dveh materialov tudi čiščenje lažje. Večina umazanije, ki se nabere na oknih, ni trdovratna, saj gre večinoma za prah in druge manjše delce in smeti, ki jih na les alu okna nanese veter. Vsaj enkrat letno očistite in dodatno podmažite okovje, ne pozabite pa tudi na vzdrževanje okenskih okvirjev. Enkrat na leto preglejte zunanjost in notranjost vseh okenskih okvirjev, da preverite njihovo stanje. Pozorni bodite na stanje zaščitnega sloja in na morebitne poškodbe ali praske, da jih boste lahko pravočasno sanirali. Z rednim vzdrževanjem lahko krepko podaljšate življenjsko dobo vaših oken in poskrbite, da bodo še dolga leta po nakupu kot nova krasila vaš dom.

  Okna, ki so narejena iz kombinacije lesa in aluminija, so z leti zaradi svoje funkcionalnosti postala vse bolj priljubljena in so trenutno na trgu najbolj iskana vrsta stavbnega pohištva. Alu les okna našega podjetja se ponašajo z vrhunsko izdelavo, dolgotrajno vzdržljivostjo in učinkovito izolacijsko sposobnostjo, zato ne odlašajte in še danes pošljite povpraševanje. Skupaj bomo sestavili najboljšo ponudbo in poskrbeli za vaše zadovoljstvo.

  lesena in aluminijasta okna

  Pogosta vprašanja in odgovori

  Kako dolgo življenjsko dobo imajo alu les okna?

  Okna, izdelana iz kombinacije dveh materialov, ki se med seboj odlično dopolnjujeta, so trpežna, trdna, stabilna, izolativna in odporna. Velika prednost, ki jo imajo les alu okna, je ravno v tem, da združujejo vse tisto, kar nudita les in aluminij. Življenjska doba oken je v prvi vrsti seveda odvisna od njihove kvalitete na splošno, kamor spada tudi vrsta materiala. Ker je aluminij izredno obstojen material, bo lahko brez posebnega vzdrževanja zdržal tudi 30 let ali več.

  Kje dobim najboljša les alu okna za svoj denar?

  Okna, izdelana iz lesa in aluminija, se ponašajo s številnimi kvalitetami in spadajo med najkakovostnejše vrste oken na trgu. V podjetju Kosec tim nudimo vrhunsko izdelana alu les okna, ki se podajo vsem vrstam stavb. Zaradi svoje funkcionalnosti in drugih lastnosti je to odlična in dolgotrajna naložba, ki je ne boste obžalovali.

  5/5 - (3 votes)